2017. január 24., kedd

300 szavas kihívás - Indigon


A kihívás e heti címe: születésnap

– Emma nővér, a főnökasszony üzeni, hogy pihenjen le, már összehajtogatta a holnapi adag ágyneműt is! – A lány a mosodában vállalt munkát, a zárdában majdnem százan éltek.
Emma bólintott, a fityulája alól fiatal, kissé kerek arc, kék szem, sápadt bőr, és fitos orr világlott elő, szelíd ember benyomását keltette. Csecsemőkorában az apácarend épületének a küszöbén hagyták, így érthető módon ott is nevelkedett, a zárda vezetőnője fogadta örökbe, és az összes apáca az anyukája lett.

– Menj drága Emma, próbál ki magad az életben, nem muszáj a mi életünket választanod – mondták neki, de ő maradni akart, Istent választotta. Hogy pontosan mikor született senki sem tudta, ezért kiválasztottak egy napot, és azontúl az lett a születésnapja.

Emma szobatársa, Irina nővér elutazott, így egyedül aludt a szobában. A nyári szellőt éjjel felváltotta a vad vihar. A kitárt ablakszárnyakat csapkodta a szél, az eső ömlött, villámok cikáztak az indigó égbolton. A lány felébredt a zajra, majd elindult becsukni az ablakot. Fehér hálóinget viselt, gesztenyeszín haja leomlott a derekáig.

A fekete hajú férfi megkívánta, a zárda körül mászkált, és meglátta az ablakban Emmát, sosem akart ennyire még senkit.

A lányban benne rekedt a kiáltás, amikor belebámult a sötét pupillákba. A férfi felmászott hozzá a villámhárítón keresztül.

– Ne félj! – szólt az idegen bársonyos hangon. – Indigon vagyok, az éjjel.

Azt hitte majd a lány sikoltozni kezd, de inkább nevetésbe fogott, majd hangosan kacagott.
– Te lennél az éjjel? Hallod–e, neked aztán van fantáziád!
– Csókolj meg, és akkor velem jöhetsz, te leszel az asszonyom, és soha többé nem kell más.
– Miért tenném? Nem is ismerlek.

– Mert akarsz engem, látom a szemeden, én pedig téged – és valóban így volt.

Emma megcsókolta a magas alakot, majd érezte, hogy átváltozik Indigon karjaiban, eggyé válnak, és összeolvadnak sötétté.
– Boldog születésnapot kicsim, mert ma születtél másodszor – mondta a férfi boldogan, és elvitte magával örökre Emmát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Havasalföld, kemény és titokzatos világába négy bátor ember indul el, hogy megkeresse Bíborködöt. Zója és a három férfi, az apja, a vőlegénye és a szeretője kalandos utazása. Vajon az út során, és a végére, mi történik a hősökkel, kit választ a lány? A törekvő földrajztanárt és kutatót, Julient, vagy az arrogáns, fiatalon megözvegyült lordot? És Bíborködöt meglelik? Rátalálnak a másik világ kapujára? Ha érdekel, tarts velem!